آلمان و آموزش زبان آلمانی

سوالات متداول برای تحصیل در آلمان

سوالات متداول برای تحصیل در آلمان

سوالات

سوالات متداول

برای تحصیل در آلمان چه باید کرد؟
نخستین گام در این‌راه جمع‌آوری اطّلاعاتی است در مورد:  شرایط دریافت پذیرش تحصیلی، سطح معلومات مورد نیاز در زبان آلمانی، چگونگی دریافت روادید دانشجویی و اجازه‌‌ی اقامت در کشور آلمان. متقاضی می‌بایست سطح معلومات خود در زبان آلمانی را با ارائه‌ی مدرکی معتبر به اثبات برساند. داوطلبانی که هدفشان تحصیل در رشته‌های بین المللی است، از این قاعده مستثنی هستند. یکی از شرایط لازم برای تحصیل این گروه از دانشجویان، تسلّط کافی به زبان انگلیسی است.
چگونه سطح معلومات متقاضی در زبان آلمانی سنجیده می‌شود؟
برای تحصیل در مراکز آموزش عالی آلمان، ارائه‌ی مدارکی که نشان‌دهنده‌ی تسلّط کافی داوطلب به زبان آلمانی است، ضروری است. تنها داوطلب‌هایی که قصد تحصیل در رشته‌های بین‌المللی را دارند، از این قاعده مستثنی هستند. برای دریافت این مدارک می‌توان در آزمون‌های زبان ویژه‌ای كه هم در ایران و هم در آلمان برگزار می‌شوند، شرکت کرد.

ارائه چه مدارکی برای تحصیل در آلمان ضروری است؟
مهمترین مدرک روادید دانشجویی است. برای متقاضیان تحصیل در آلمان سه نوع روادید وجود دارد:
روادیدی که فقط برای فراگیری زبان در آلمان صادر می‌شود (Sprachvisum)
روادید متقاضی تحصیل ( Studienbewerbervisum)
روادید دانشجویی ( Visum zu Studienzwecken)

تنها داشتن روادید دانشجویی امکان اقامت و تحصیل دانشجویی در آلمان را فراهم می‌سازد. متقاضی می‌بایست افزون‌بر روادید دانشجویی،  گذرنامه‌ی معتبر و اصل مدارک ( کارنامه‌های‌) تحصیلی خود را نیز ارائه دهد.

نحوه‌ی پذیرش دانشجو در رشته‌های گوناکون چگونه است؟
بخش روابط بین الملل دانشگاه‌ها  (Akademisches Auslandsamt)و مرکز اصلی  توزیع سهمیه‌ی دانشجویی (ZVS) ، مسئولیّت توزیع جواز دانشجویی در رشته‌های گوناکون را به عهده دارند. پذیرش تحصیلی تنها زمانی صادر می‌شود که متقاضی دارای جواز ورود به مراکز آموزش عالی(Hochschulzugangsberechtigung) باشد. پس از دریافت همه‌ی این مدارک، متقاضی می‌تواند در مراکز آموزش عالی نام‌نویسی(Einschreibung) کند.

متقاضی می‌باید خود را پس از ورود به آلمان نزد چه اداره‌هایی معرّفی کند؟
مهمترین اداره‌، اداره‌ی خارجی‌ها (Ausländeramt)و اداره‌ی ثبت احوال (Einwohnermeldeamt) است. داوطلب تحصیل در آلمان می‌باید در اداره‌ی خارجی‌ها مدارکی ارائه دهد که دال بر تأمین هزینه‌ی تحصیل دانشجو در آلمان ‌باشند. اجازه‌ی اقامت دانشجویی در آلمان تنها برای یک سال صادر می‌شود و باید هر ساله تمدید شود.

آیا کارنامه‌ها‌ی تحصیلی و دیگر مدارک باید تأیید شوند؟
برای درخواست تحصیل در آلمان می‌بایست  تمام مدارک و کارنامه‌های متقاضی نخست ترجمه و سپس به‌طور رسمی تأیید شوند. برای درخواست پذیرش، تنها به ترجمه‌ی تأیید شده‌ی این مدارک نیاز است. نکته‌ی مهم : هیچ‌گاه اصل مدارک خود را تحویل ندهید.  ارایه ترجمه‌ی تایید شده‌ی مدارک کافی است.

آیا دانشجو می‌‌بایست خود را بیمه‌ی درمانی کند؟
دانشجویان آلمانی و دانشجویان سایر کشورها زیر پوشش شرکت‌های بیمه‌ی خدمات درمانی دولتی
(gesetzliche Krankenkasse)  قرار می‌گیرند. حق بیمه‌ی دانشجویی تقریبا ۵۰ یورو در ماه است.

چه مقدار پول برای تحصیل در آلمان لازم است؟
هزینه‌ی زندگی در آلمان بالاست. میزان مخارج زندگی دانشجویی در آلمان بستگی زیاد به شهری دارد که دانشگاه در آن واقع ‌است. در بیشتر ایالت‌ها، دانشجویان هنوز شهریه‌ای به دانشگاه نمی‌پردازند. ولی دانشجو برای تامین مخارج زندگی‌‌اش می‌باید ماهیانه در حدود ۶۶۰ یورو پول داشته ‌باشد.

دانشجو کجا و چگونه می‌تواند جایی برای زندگی پیدا کند؟
از طریق روزنامه‌ها، آگهی‌ها یا تابلوهای اعلانات. آپارتمان‌های اشتراکی(Wohngemeinschaft) یا خوابگاه‌های دانشجویی(Studentenwohnheim) امکانهای خوبی برای زندگی مناسب دانشجویی هستند. بعلاوه اداره‌ی امور صنفی و فوق برنامه‌ی دانشجویی (Studentenwerk)  وبخش روابط بین‌الملل دانشگاه مربوطه   (Akademisches Auslandsamt) هم در یافتن مکانی برای زندگی، به دانشجویان کمک می‌کنند.

آیا دانشجو در آلمان برای کارکردن نیاز به اجازه‌ی کار دارد؟
خیر، امّا در این مورد محدودیّت‌هایی وجود دارد. دانشجویان کشورهای غیرازاعضای اتّحادیّه‌ی اروپا، مجازند  تنها ۹۰ روز در سال کار کنند. از سوی دیگر در برخی ایالت‌ها، این دانشجویان اجازه دارند تنها در تعطیلات بین دو نیم‌سال تحصیلی کار کنند.

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

 

 Publisher : deutsch16.de

 

25 دیدگاه

  1. آرمين /

    با عرض سلام خدمت شما و همچنين تبريك به مناسبت راه اندازي سايت با اين شكل و شمايل جديد.
    سؤالي از خدمتتون داشتم. اينكه “آيا مي توان در كشور آلمان، به طور همزمان در دو رشته ي مختلف و در دو دانشگاه جدا از هم، به تحصيل پرداخت؟”
    ممنون ميشم از پاسختون.
    موفّق و سلامت باشيد.

  2. نادیا /

    با سلام و خسته نباشید .
    من و همسرم علاقه مند به تحصیل در دانشگاه های المان هستیم.اما ندانستن زبان المانی ما را محدود کرده.میخواستم اطلاعاتی درباره نحوه و شرایط ثبت نام در دوره های زبان المانی در المان و هزینه های ان کسب کنم.اگر راهنماییم کنید واقعا ممنون میشم. با تشکر واحترم

    • آرمين /

      سلام ناديا خانوم.
      تا اونجايي كه بنده اطّلاع دارم، خيلي از دانشگاه هاي آلمان، خودشون يك انستيتو يا مركز آموزش زبان آلماني هم دارن. ولي در كل، معتبرترين انستيتوي آموزش زبان آلماني، “گوته” هست كه براي آشنايي بيشتر با كلاس هاي گوته در آلمان و مطّلع شدن از هزينه هاي اون مي تونين به آدرس http://www.goethe.de/ins/de/spr/enindex.htm مراجعه بفرماييد. البته هزينه هاي كلاس هاي گوته در آلمان خيلي بالاست و پيشنهاد مي كنم كه اگه عجله ندارين، يادگيري زبان آلماني رو در ايران شروع كنيد.
      ضمناً خيلي از درس ها در دانشگاه هاي آلمان، به زبان انگليسي هم تدريس ميشن. اگه با زبان انگليسي آشنايي دارين و دوست دارين، در مورد اينكه رشته ي مورد نظر شما در دانشگاه مورد نظرتون به زبان انگليسي تدريس ميشه يا نه، تحقيق كنين.
      با آرزوي موفّقيت براي شما و همسرتون.

    • حسینی /

      با سلام و ممنون از اطلاعات مفید و ارزشمندتون.بنده موفق شدم یک استاد رو در دانشگاه لایپزیگ برای مقطع دکترا متقاعد کنم. ایشان ایمیل زدند که قراره با اسکایپ مصاحبه علمی داشته باشیم.راستش من یک کم ترسیدم.هم زبان انگلیسیم خوبه و هم تا یک ماه دیگه مدرگ A1 آلمانی رو میگیرم.
      باسپاس فراوان

  3. غزاله /

    سلام من میخواستم برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته روانسناسی به المان برم زبان المانی بلد نیستم زبان انگلیسی کم بلدم میخواستم بدونم جند سال طول میکشه میخواستم اطلا عاتی در مورد دانشگاه و هزینه ها بدین ممنون

  4. الناز /

    با تشکر از شما…منظورتون از رشته های بین المللی چی هست؟ می شه چند مورد رو لطفا نام ببرید؟

    • Deutsch16 /

      الناز جان درود
      منظور رشته هایی هست که در آلمان به زبان انگلیسی هم وجود دارند مثل مکانیک و یا مهندسی صنایع و…

  5. Maryam /

    با سلام. دیپلم هنرستان در رشته کامپیوتر و فوق دیپلم نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه آزاد هستم. می خوام برای خوندن رشته زبان آلمانی در مقطع لیسانس به آلمان برم. اما شنیدم که مدرک پیش دانشگاهی الزامی است و مدرک دانشگاه آزاد هم مورد قبول نیست. حالا می خواستم بدونم جطوری میشه پذیرش بگیرم از کالچ ها یا دانشگاه های آلمان.
    با تشکر

    _____________________ پاسخ ایمیل شد …

  6. مجتبی /

    سلام.آیاکتاب یاجزوه ای برای یادگیری زبان آلمانی از صفر هست؟اگر فارسی توضیح داده باشه بهتره.

    • بهتره کلاس بری آلمانی سخته self study وقتی جواب میده که حداقل a1 یا a2 باشی
      کتاب آلمانی در سی روز فارسی و روانه برا شروع؛ ولی من توصیه ام کلاسه

  7. سپیده /

    سلام دوست عزیز.. ممنون از مطالب پرمحتوا و کاربردی سایتتون.. خسته نباشید.

    باز هم از سایت بسیار خوبتون سپاسگزارم…

  8. مرجان /

    سلام.من دریک موسسه زبان آلمانی در آلمان ثبت نام کرده ام. یک ماه دیگه وقت سفارت دارم اما نمیدونم چه مدارکی رو باید آماده کنم.
    دوره زبان من 5 ماهه است. و پس از واریز پول فقط یک نامه تاییدیه برای من ایمیل کردند
    میخواستم بدونم پرینت اون نامه کافیه یا باید برای من پست میکردند. از اونجایی که خیلی دیر موفق به گرفتن وقت سفارت شدم در صورتیکه نقصی مدرک داشته باشم ممکنه دیگه نتونم جبران کنم
    لطفا اگه اطلاعاتی در این زمینه دارید راهنمایی کنید
    با تشکر

    • Deutsch16 /

      سلام ، گواهی ثبت نام باید کافی باشه ولیکن چون قوانین مدام تغییر می کنند حتما به باجه اطلاع رسانی سفارت بروید و جویا بشید چه مدارکی می خواهند
      بهتره صبح زود برید که به مشکل بر نخورید
      موفق باشید

    • مرجان خانم
      می توانید منو راهنمایی کنید برای یک موسسه زبان آلمانی در کشور آلمان نزدیک فرانکفورت ؟
      از 0 توضیح بدین چه کاری باید کرد ؟ هزینه ها و کلا همه چی رو
      من در حال حاضر A1 می خونم تو ایران

      سپاس گزارم

  9. پونه /

    با سلام

    مدارک لازم برای مصاحبه جهت یادگیری زبان آلمانی در volkshochschule و ادامه تحصیل در آلمان
    (با در دست داشتن دیپلم+قبولی در کنکور+برگه ثبت نام vhs)

    با تشکر

  10. محمد /

    سلام دوست عزیز من 15 سالم هست و میخوام تا نهایت 2 سال دیگه به کشور آلمان برم و در آنجا مکانی برای زندگی دارم و از نظر مالی هم مشکلی ندارم میخوام بدونم میتونم تا 2 سال مدرک b1 آلمانی رو بگیرم یا نه و اینکه هزینه ی رفتنم حدودی چقدر میشه و باید برای رفتنم باید چه مراحلی رو طی کنم ممنون میشم اگر جواب رو به ایمیلم بفرستی اگر براتون مقدور نبود همینجا هم جوابمو بدی خیلی ممنون میشم فقط تا حد امکان سریع تر جوابم رو بدید خیلی ممنون:-)

  11. hey mohammad
    ب۱ چیزی نیست. به نظر من. ب۱ و می‌شه زیر یک سال گرفت. ولی‌ باید زیاد بخونی. یه چیز دیگه، خودتو گول نزن. چیزی که تو واسه یه دانشگاه آلمانی‌ نیاز داری بیشتر از ب۱ِ . یون پروفسور یون جلو به زبون لاتین و آلمانی‌ بلغور می‌کنه. با ب۱ کارت خیلی‌ خیلی‌ مشکل می‌شه تو یه دانشگاه. هر چی‌ زبون بیشتر یاد بگیری بهتر برای خودت. من خودم زیاد از اطلاعاتِ ویسی‌ تحصیلی‌ خبر ندارم کن اینجا دیپلم گرفتم و مدرسه رفتم.
    cheers 😉

  12. ببخشید من مدرک کاردانی حسابرسی از دانشگاه علمی کاربردی دارم,و الان ترم یک کارشناسی حسابرسی هستم در دانشگاه علمی کاربردی,دوسدارم در آلمان ادامه تحصیل بدم,میشه راهنماییم کنید,ممنون میشم..

  13. الهه /